توضيحات پروژه
ویژگیهای شفابخشی جو
از ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح جو توسط انسانها کشت میشده است و امروزه از مهمترین کشاورزی کشورهای اروپایی است. پروتئین موجود در جو بیشتر از سایر غلات است و اثر آن در کاهش کلسترول خون به خوبی شناخته شده است.از جو برای تهیه انواع نان و غذاهای مختلف استفاده میشود.معمولا غذاهای فرایند شده ای که از جو و آرد جو تهیه می شوند فاقد مواد نگهدارنده هستند و صدرصد طبیعیاند.
فواید کلیدی:کمک به کاهش کلسترول خون.کمک به ایجاد احساس سیری در نتیجه مفید برای رژیم های کاهش وزن.مفید برای مبتلایان به دیابت.
چه مقدار مصرف کنیم؟
۱۰۰گرم آرد جو تامین کننده ۲۷% نیاز آهن زنان بالغ و۵۰% آهن مورد نیاز مردان است.سبوس جو یکی از منابع غنی فیبر است.
انتخاب و نگهداری جو
آرد جو باید کرم رنگ با رگه های قهوهای رنگ باشد.دارای بوی شیرینی است و چناچه به صورت خشک چشیده شود نباید هیچگونه طعم تلخی داشته باشد.
طرز تهیه و مصرف جو
با افزودن آب داغ یا شیر به آرد جو می توان پوره تهیه نمود ویا در تهیه کیک،انواع پای،شیرینی میوه ای و بیسکویت از آن استفاده کرد.آرد جو آماده را می توان با شیر سرد مصرف نمود.از سبوس جو می توان در تهیه برخی آب گوشت ها و خورشت ها استفاده کرد.سبوس جو یکی از غنی ترین منابع فیبر محلول است.
جو آسیاب شده
آرد جو حاوی ویتامین E و روغن است. برای پیشگیری از تند شدن روغن موجود در جو را حرارت داد. در واقع حرارت مانع اتصال آنزیم لیپاز به اسیدهای چرب میشودو نتیجه از ایجاد طعم نا مطلوب در آرد جو جلوگیری میکند.
جو خام مواد مغذی کلیدی هر۱۰۰گرم(خام)-کالری۳۷۵g-پروتئین۱۱g-چربی۹g-کربوهیدرات۶۶g-فیبر۷g-فیبر محلول۴g-فیبر نا محلول۲g-آهن۴mg-روی۳mg-ویتامینE2mg
ویژگیهای شفابخشی جو
مصارف سنتی: گیاهشناسان غربی از آرد جو برای درمان بیماریهای پوستی به صورت خارجی استفاده میکنند.در واقع آنها معتقدند سیلیکای موجود در جوبه ترمیم بافت های همبند کمک میکند.در کشورهای شرقی و غربی از جوشانده و عصاره جو کامل و ساقه جو برای تقویت وضعیت روحی روانی ،درمان بی خوابی استرس و افسردگی استفاده می کنندو این خاصیت را به وجود ساپونین ها،آلکالوئیدها و ویتامین هایB موجود در جو نسبت میدهند.از آنجا که این عصاره ها باعث افزایش تعریق نیز میشوند.در غرب از سبوس جو برای درمان بیماریهای قلبی استفاده میکنند.در طب چینی مصرف آب جو برای درمان عفونتهای داخلی توصیه میشود.
فواید خاص
سطح بالای کلسترول خون
افزودن جوبه رژیم غذایی در کاهش سطح کلسترول خون موثر است. به طوری که گفته می شود مصرف روزانه ۳۰تا۴۰گرم آرد جو به همراه یک رژیم کم چربی کلسترول خون را تا ۹% کاهش می دهد.بر مبنای نتایج حاصل از تحقیقات تخمین زده شده است که تنها۱% کاهش کلسترول خون،خطر ابتلا به سکته قلبی را تا۲%کاهش میدهد.
مشکل اضافه وزن گنجاندن غلات غنی از فیبروغنی از کربوهیدرات مانند جو در کاهش وحفظ وزن موثرند و می توانند جایگزین غذاهای چرب وپر کالری شوند.با توجه به اینکه خوردن جو وغذاهای حاوی آن،به علت نیاز به جویدن،مدتی طول میکشند،این امر باعث می شود تا فرد احساس پری وسیری بیشتری کند.ضمنا هضم جو نیز به آهستگی صورت میگیرد و در نتیجه بتدریج وارد جریان خون میشودو ترشح انسولین را کاهش میدهد.لازم است بدانید که هورمون انسولین تبدیل قند به چربی را تحریک میکند.انسولین از هورمونهای مهم در ایجاد چاقی شناخته شده است.همچنین ترکیبات کربوهیدراتی موجود در جو باعث تحریک مرکز سیری در مغز و توقف خوردن میشوند.
دیابت نکته مهم وحیاتی در مورد مبتلایان به دیابت جلوگیری از نوسان سطح قند خون است.بنابرین باید از مصرف مواد کربوهیدراتی که قند خون را سریعا افزایش میدهند جدا پرهیز نمایند.همان طور که گفته شد هضم و جذب تدریجی جو مانع از افزایش سریع قند خون می شود لذا منبع غذایی مناسبی برای رژیم بیماران دیابتی است.
بلغورجودو سراز جوی آسیاب شده تهیه میشودو از آن برای تهیه پوره،بیسکویت و کیک جو استفاده میشود. طعم خاص بلغور جو به علت بخاری است که به جو قبل از آسیاب شدن داده میشود.بلغور جو منبع مفید آهن است و بهتر است همراه با منابع ویتامینCمصرف شود.